Další sezóna kurzů probíhá 1x měsíčně do května.
Jednotlivé kurzy na sebe nenavazují, hlásit se je možné na každý zvlášť. Přijďte rozšířit své kulinářské obzory o potraviny a pokrmy z oblasti zdravé a bezmasé kuchyně. Kurzy budou doplněny teoretickým povídáním o surovinách a postupech zajímavých nejen pro vegetariánskou kuchyni. Kurzovné 100 Kč.
Svou účast hlaste předem na: jan.juras@knih-st.cz nebo 721 658 244. Obdobné kurzy probíhají také v Blatné, Volyni a Katovicích.
Na lekci 13. 3. se budeme věnovat tématu: Improvizační vaření ze základních a ekonomických surovin.
Datum konání: 20.10.2025
Setkání s literaturou, tentokrát se vzpomínkami marčovického rodáka Františka Teplého. Pobočka Šmidingerovy knihovny Za Parkem, od 16:00 hod.
Datum konání: 22.10.2025
Co je to agrolesnictví a jak může zlepšit stav intenzivně zemědělsky využívané krajiny? Jaké jsou postupy založení, ekonomická stránka a dotační...
Přednáška, besedaUdálostPřírodaZajímavostŠmidingerova knihovna
Datum konání: 23.10.2025
(Nový termín akce.) Unikátní propojení neobvyklého místa, osobité interpretace a literárního textu nabízí nevšední kulturní zážitek. I letos se připojujeme k celorepublikové akci....
Cílem webu Živý region je infornovat o dění na Strakonicku, Blatensku, Vodňansku, Volyňsku a Horažďovicku, ale i Prachaticku, Vimpersku nebo Písecku. Chceme pomoci jednotlivcům nebo organizacím dát vědět o jejich činnosti. Nabízíme pomocnou ruku a bezplatný prostor pro prezentaci všem, kteří pořádají sportovní, kulturní nebo i úplně jiné akce pro veřejnost.